Механикът (2004)- Достоевски в Барселона

the-machinist

Механикът (2004)

Брад Андерсън е изумен от външния вид на Крисчън Бейл, който за снимките на The Machinist в Барселона стапя сто паунда живо тегло и буквално се разтапя в образа на Тревър Резник (сценариста е фен NIN и Трент Резнър), дотолкова, че физическото му състояние поставя под въпрос кадрите, в които трябва да бяга. Скриптът на иснпирираният от Достоевски (Тревър няколко пъти е с “Идиот” в ръка, а всичко останало е по Разсколников и Престъпление и наказание) филм пише Scott Kosar, автор на ужасите The Amityville Horror и The Texas Chainsaw Massacre.

the-machinist

Не заспивал от година, работникът от поточната линия на металургично предприятие Тревър попада в капана на собствената си съвест, която преди да спука балона в който Бейл живее, го прекарва през девет Ада.  Атмосферата е преднамерено тягостна, с изобилие от визуални и словесни препратки и натрапчиви знаци.

Именно отдадеността на Бейл прави психотрилъра морално актуален осем години сед премиерата му. Контролът над реакциите на образа му е перфектен. С репликите си прави това, което Шумахер прави със своите болиди. Ъпгрейд до съвършенство.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.80 avg. rating (96% score) - 5 votes

4 thoughts on “Механикът (2004)- Достоевски в Барселона

  1. Целия филм изобилства от Хичкок препратки също. :)

  2. Не е лошо да уточните, че говорейки за филмът “Механикът” имате предвид филмът “The Machinist” от 2004-та година.Първоначално се зачудих как така Крисчън Бейл в “Механикът” понеже “The Mechanic” е с Джейсън Стейтъм и после разбрах за филмът “The Machinist”, който не съм гледал.

    1. Тенкс за коментара, но не виждам къде в ревюто може да стане объркване за кой филм става въпрос. Такова може да стане само ако в търсачката на сайта напишеш Механикът и очакваш да видиш филма със Стейтъм, а излезе този. Което не мога да избегна, защото сайтът е на български за българи, логично, и ползвам бг преводът на филма с Бейл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.