Вади ли заек от цилиндъра The Illusionist/ Илюзионистът(2006)?

the-illusionist

The Illusionist(2006)

Сниман в Чехия, The Illusionist на Нийл Бъргър е за легендарен виенски магьосник от края на деветнайсти век, който заради любов от детинство (Джесика Бийл) предизвиква гнева на наследника на австрийския трон(идеален Руфъс Сюъл), принц Леополд.

the-illusionist

Едуард Нортън е тренирал ловкост в ръцете с истински британски фоокусник, което обяснява стабилната му актьорска игра. Произходът на мотивацията му(либидото) да направи добро шоу е далеч по-добре представена от мъгляво-приказният произход на таланта  му. Пол Джиамати мърка като лош, но уви, скопен котарак. Общият със Sideways продуцент обяснява присъствието му в каста.

Властта на Империята, или харизмата на Избраният? – протобиблейско противоборство, което в случая обслужва твърде нефилософски идеи.  Изтъркан, но модерен ретроспективен финал все пак внася капка живец в иначе капсулираната в псевдоисторически романс история.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.