Вън от пещта (2013) – един от 5-те сюжета в Холивуд

Out of the Furnace/Вън от пещта

Out of the Furnace е проект замесил толкова много оскар-премирани и номинирани, че не може да не бъде печелившо начинание –  Форест Уитъкър, Уилям Дефо, Кристиан Бейл, Кейси Афлек, Сам Шепърд, само Зоуи Салдана и Уди Харелсън са от смъртните.
Отмъщението е един от петте сюжета в Холивуд. Скот Купър пренаписва главната роля специално за Кристиан Бейл. Работник второ поколение в стоманодобивен завод, героят му е представен достатъчно протяжно, за да разбереш че отрицателни качества той няма. Добродетелите му издържат дори и в затвор.

out of the furnace

От другата страна е неговият брат ветеран от Ирак Кейси Афлек, който лекува поствоенни травми с незаконни боеве. Негов мениджър  Уилям Дефо, с твърде добро сърце за да е бандит.

За баланс, всички минуси са отредени за Уди Харелсън.

Музикално подкрепената oт Еди Ведър (Пърл Джем) драматургия в Out of the Furnace е скучна, но класическа като вита баница – куршумите наказват, думите са по-тежки от юмруците, а възмездието е присъда на неговия  изпълнител. Втория пласт е излишен.

Единствената метафора е одирането на един елен от Сам Шепърд и Кристиан Бейл. Независимо от всичко (актьорите са предварително опечалени, като за наистина сериозен филм) Out of the Furnace е приятна гледка.

Скот Купър обича да работи с Крисчън Бейл. В интервю и двамата споделят влиянието, което индустриалната атмосфера в провинцията и пролетарските проблеми на местните, са оказали върху тона и акцентите в процеса на снимане.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.75 avg. rating (95% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.