Айда Ред (2021)

Ida Red / Айда Ред (2021) e посредствен екшън, камуфлиран перфектно с професионална камера, монтаж и напомпани алфа-реплики от добре тренирани във фитнеса клонинги на Мики Рурк в залеза му. Изумително е технически високото ниво на нещо толкова безсмислено. Референциите към по-добри жанрови образци са много, на прима виста ще спомена Animal Kingdom (и филма от 2010-а и развитието му в сериал после 2016-2022-а). Гениалната Мелиса Лио е брутално експлоатирана, но пък едва ли пряко волята й – актьорите са проститутки, казал го е Годар. След оскара й за “Боецът” на О’Ръсел 2010-а всеки режисьор ще иска от нея парче от същото. Скука.

Автор на заглавието е напористият нърд John Swab, който обича да работи с едни и същи актьори, което е готино. Почти същия състав ще видиш и в следващия му Little Dixie (2023), който заслужава абсолютно същата оценка.

Между другото причина да си загубя времето беше единствено и само шибания Франк Грило, към който имам пристрастия по линия на ентусиазма, който и двамата споделяме към mixed martial arts. Той очевидно е талантлив и харизматичен, но съм почти сигурен, че занапред едва ли ще има възможността да надскочи порочната спирала на все по-затъпяващи потенциала му роли.
Фейсът на Джош Хартнет няма какво да го обсъждам, просто рандъм известен хубавец, в рандъм холивуд продукция.

Подкрепи киноблога: https://www.patreon.com/moviesbg
Тениска от брандити: https://branditi.com/

4.3/5 - (17 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.