Tulsa King S01

След прекарани 25 години в затвора, 75-годишният Дуайт Манфреди (Силвестър Сталоун) излиза на чисто. Мафиотската фамилия, която е пазел с мълчанието си го възнаграждава с еднопосочен билет към никому ненужна територия, в която уж да царува. Провинциална и необезпокоявана до момента от гангстери Тълса посреща Дуайт с младежкия жаргон на таксиметровия шофьор Тайсън (Джей Уил). Олдтаймерът бързо се заинтригува от легалния диспансер за трева в покрайнините на града – първият му сигурен източник на рекет. Така започват приключенията на динозавъра Дуайт в 21 век.

Сериалът Кралят на Тълса (Paramount+) се усеща като лебедовата песен на Силвестър Сталоун. Всичко е създадено и се върти около неговата персона. Като негов фен е удоволствие да го видя в по-широко “платно”.

При все че неговата ретро-мудна енергия и семпла морална философия са изкушаващо забавни за гледане, в сериала все пак са вложени доста усилия и интелигентност. Създателят Тейлър Шеридан (човекът зад хитовия уестърн Йелоустоун) и сценаристът/изпълнителният продуцент Терънс Уинтър (Boardwalk Empire) гравитират умно около силните страни и върху наследството на Слай. Това осигурява известна мъдрост и тъга в комедийно съдържание, както и задължителните за амплоато на героя екшън сцени. И героят, и актьорът се оказват не на мястото си – леко извън времето, което ги мотивира да впрегнат дългогодишния си опит, за да постигнат успех в новите обстоятелства. Не може да не им симпатизираме.

Подкрепи киноблога: https://www.patreon.com/moviesbg
Тениска от брандити: https://branditi.com/

4.5/5 - (28 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.