Стълбището (2022)

Оригиналният HBO Мах мини сериал от осем епизода „Стълбището“ с участието на Колин Фърт и Тони Колет е базиран на реална история и криминален случай, Стълбището, изследва  живота на Майкъл Питърсън (Фърт), неговото семейство и подозрителната смърт на съпругата му Катлийн Питърсън (Колет), случила се на 9 декември 2001 година в Северна Каролина. HBO сериалът е дело на Антонио Кампос („The devil all the time“ с Том Холанд и Робърт Патисън).

Една декемврийската нощ през 2001 г. Майкъл Питърсън сигнализира, че съпругата му е претърпяла инцидент. Екипът, дошъл на място я намира мъртва с множество фрактури в дъното на стълбището в дома на семейството в Северна Каролина. Версията на съпруга е, че е паднала сама, но аутопсията веднага постави под съмнение разказа на Майкъл Питърсън. Според доклада Катлийн е претърпяла множество травми на главата и шията. В резултат на това тя кърви до смърт между 90 минути и два часа след настъпването на травмата. Раните и обстоятелствата около случката поставят началото на едно от най-странните съдебни дела в американската история.

Колин Фърт споделя за работата си по ролята, в която влиза в образа на Майкъл Питърсън – „това беше уникално в моя опит, тъй като е предизвикателно да се изгради образа на реален герой, който до известна степен е труден за разбиране от моя гледна точка. Има толкова много материал по случая, документални кадри и интервюта, които Питърсън е давал. Това беше изходната ми точка и не исках да имитирам нещо или да асимилирам неговите маниери. Просто търсих маркери. Чудех се какво можете да разберете за даден човек от начина, по който говори, от начина, по който изразява нещата, чрез езика на тялото и подобни неща. В крайна сметка работата на актьора е изцяло това – някой друг е написал думите в сценария, но начинът, по който се казват, може да бъде много красноречив, наистина.“

В ролите, освен Колин Фърт и Тони Колет ще видим Майкъл Стълбарг, Жулиет Бинош, Дейн ДеХаан, Оливия ДеДжондж, Розмари ДеУит, Тим Гуини, Патрик Шварценегер, Софи Търнър, Винсент Верминьон, Одеса Йънг и Паркър Поузи.

HBO Max EMEA

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Последвай ни и в IG: @movies.bg

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.