Най-страховитото от 1998-а: The Vanishing

The Vanishing/ Изчезването (1998)

“Представи си, че скачаш. Нима съм обречен да не искам да скоча? За да преодолея тази обреченост трябва да скоча. И скочих. Падането е свято нещо.”
С този пример от детството когато скача от балкон, три години след похищението на красивата рембрандова Саския (актрисата Saskia Wagter играе Саския в “Рембранд”, 1999), похитителят в The Vanishing обяснява анормалното си поведение на любовника на жертвата, Рекс Хофман – другата заличена от него душа.
The Vanishing
The Vanishing,  (1988) е потресаващ, обезкръвяващ хорор с хладна, аскетична камера, диаболична музика и липса на какъвто и да бил опит за “очовечаване” или смекчаващи/ обясняващи злото обстоятелства.
George Sluizer не губи време в търсене на  граница между привързаност и обсесия, а откровенно пита, не е ли социопатът този, който е най-близо до разбирането на човешките мании?

За съжаление римейкът от 1993 с Джеф Бриджес транслира гениалната новела на Тим Краббе на твърд “американски” и освен името на режисьора нищо друго не е спасено от оригинала.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.