Стиг Ларшон: Men Who Hate Women/ Мъже които мразят жени (2009)

Men Who Hate Women/ Мъже които мразят жени (2009)

Men Who Hate Women е интелигентен, достатъчно непредсказуем, мрачен шведски трилър на Niels Arden Oplev по първата книга, носеща едноименното заглавие на Stieg Larsson от трилогията Millennium. Героинията на  Noomi Rapace , Лисбет Саландър, освен красивия стайлинг на лесбо-готик-маргинал, носи бремето и на кошмарно детство, заради бащата -насилник/военен, мрази всичките му себеподобни -т.е, една изобщо не малка част от уважаваната прослойка в обществото.

Millennium_Part_1_Men_Who_H

За да оцелее, тя работи като кибер-пират за същите тези бюрократи и система, изковали статута й на лузър. Това обаче не й пречи да татуира “Аз съм садистична свиня и изнасилвач”, върху шкембето на мръсното копеле, пускащо месечните доклади за социалното й поведение, или да пребива с платформите на кубинките си други мъжекоитомразятжени в подлез на метрото.

the-girl-who-played-with-fi

The Girl Who Played with Fire, се прехвърля върху втората книга от трилогията на Ларсен, на скорост и само с две минути екранно време за двойката Rapace-Nyqvist в кадър.

Men Who Hate Women

Лисбет помага на хората, които заслужават възмездие да си го получат, като по пътя трасира тъналите в мрак “ъгли” от първата част.

Noomi Rapace, казва, че шведското кино се нужда от повече екстремност, от филми, които не се страхуват да загубят широката публика.
Приятен факт е, и че е женена за Ola Rapace, един от любимите актьори на Lukas Moodysson (Tillsammans)

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.