Вяра, любов и уиски (2013)

Вяра, любов и уиски (2013) е от филмите, които се гледат заради определен актьор. В случая това е Валери Йорданов. Истинско национално съкровище, статут непоклатим дори и от най-голямата боза, включила името му. Режисьор на Faith, Love + Whiskey (хубаво заглавие впрочем) е Кристина Николова. Със сигурност следващият й проект обаче ще е по-добър от дебюта. (бел.ред. 2015-та прави със съпруга си Пол Далио Touched with Fire)

Плотът тук не е Отнесени от вихъра, но то пък и кой пази високо ниво: Нели успешно е трансферирала София за Ню Йорк. В комплект с богат годеник и лофт в Манхатън тя изживява американската мечта. Връщане в родна България й събужда глад към емоции и чувства към приятеля й Вал – авантюрист, антипод на градския хитряга, контра на уредения лайфстайл. В един момент обаче трябва да избере “между сигурното и спокойно бъдеще и една обречена любов”, както четем в пресрелийза.

Някъде прочетох и чийзи стейтмънт, който кърти – “„Вяра, любов и уиски“ е относително проста история, която ще подтикне всеки чуждестранен зрител да посети София, а на българската аудитория ще припомни колко вълнуваща може да бъде столицата ни.” Брр…

Героинята Нели я играе македонската хубабуба Ана Стояновска – симпатично девойче, но плаха актриса, без видима химия с Валери Йорданов и неуместен избор за софиянка. Това не пречи “Вяра, любов и уиски” да има награда за дебют от фестивала “Златна роза 2012” и отличия за оператора Александър Станишев от Сламданс 2012 в САЩ и българската киноакадемия през 2013 г. Появява се и Светльо Витков, и в саундтрак, и на екрана.

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.