The Night Listener (2006)

В The Night Listener Гейбриъл е небезизвестен радиоводещ, който се опитва да превъзмогне края на дългогодишната си гей връзка. В този период на разлъка в радиошоуто на Гейб често се обажда тинейджър на име Пийт, който твърди че е обект на садистичен тормоз от страна на своите родители. Гейб, и без това разнебитен, приема зова за помощ като своя мисия. Но съществува ли реално мистериозния хлапак (Рори Кълкин) и истини или фейк са шокиращите му твърдения за сексзлоупотреби? Достатъчно неизвестни за да запълзи параноята по косъмчетата на гърба ти.

В тази мега крива и тегава атмосфера Габриел Нуун (Робин Уилямс) през цялото време вижда само фрагменти от цялата картина, което адски напомня Вертиго на Хичкок. Борбата му за контрол над съзнанието е мъчителна, което кара психотрилъра фино и невъзвратимо да засмуква миг по миг вниманието ни като подвижни пясъци. 

robbin wiliams the night listener

Взаимоотношения които се развиват между Гейб и Пийт, както между Гейб и осиновителната майка на момчето Дона, изиграна перфектно от Тони Колет, е опасно симбиотична и перверзно взаимопресичаща се на всякакви нива – Пийт има полза от медийния опит и популярен радиоглас на Гейб и обратното – момчето крепи идеята у екзистенциално разклатения Гейб, че и ранен в сърцето е способен на наистина добри и смислени дела.

След карикатурно забавния гей образ в The Birdcage“, в „The Night Listener“ Робин Уилямс най-накрая заковава роля в която самосъжалението е само гориво, но не и мотив.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.