The Company You Keep

След 30 годишно издирване, активистка(Сюзън Сарандън) на известната през 60-те групировка Weather Underground  се предава на ФБР. Неочакваното й залавяне e шанс напорист вестникар (Шия Лабьоф) от вторазрядна медия в Олбъни, NYC, да надрасне спортната страница. Следвайки интуицията си, Шия надушва несъответствия в поведението на някогашните ортаци на Сарандън и бързо разконспирира неколцина бивши радикали, един от които, Ник Слоун, Робърт Редфорд, успешно ползва легендата на порядъчен адвокат и овдовял баща. Настигнат от миналото (сори, това е таглайнът) и неговата очилата хрътка, 78 годишният беглец обикаля пръснатите из страната членове на братството, претегляйки шансовете си да докаже невинност и да изчисти името си. Последното, неминуемо зачерква нелегалната свободата на друг левичар/ка, от която е първата дъщеря на Слоун, осиновена от семейство на добродушно ченге (Брендън Глийсън). Освен тъжно остарелите бунтари, морална дилема има и Лабьоф, чиято крехка етика е предизвикана от изровените лични тайни.

the company you keep

Симпатизант на студентското ляво движение, в The Company You Keep Робърт Редфорд, академично признат режисьор още от Ordinary People, стегнато и атрактивно визуализира собствените си въпроси за това има ли оправдание упражняването на насилие и какво погубва младежките идеали в класна(кастът е напомпан: Стенли Тучи, Ник Нолти, Терънс Хауърд, Крис Купър, Джули Кристи, Сам Елиът, Ана Кендрк…), предизвикана от узрели с възрастта угризения/разсъждения гонка.
Интерпретацията на историческия материал реферира към съвременните проявления на организирано  социално недоволство, в които на теория място за личен комфорт няма, и в които на практика его-то определя късогледата перспектива на всеки протест.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.