Затворници – превъзходни Денис Вилньов и Роджър Дийкинс

В минутата, в която две деца от провинциално градче остава без надзор животът за семействата им (Терънс Хауърд, Мария Бело, Хю Джакмън) се обръща.

Възможен извършител на предполагаемото отвличане е героят на Пол Дано -полуням странник с каравана, отговарящ на описанието за ментално изоставащ. Детектив Локи (усърдно концентриран Джейк Гиленхал) няма законови основания да го задържи, което на практика  стартира старозаветна инквизиция над момчето с педофилските очила – затворник на гнева си, Джакман изготвя torture сценарий.

Паралелно с губещия човешкото баща, хвърлената дедуктивна мрежа на Локи улавя живи няколко еднакво отблъскващи парчета, принадлежащи на различни части от гнила картина.

Prisoners 2013

В Prisoners Денис Вилньов (Incendies) работи с превъзходен сценарий и съумява да вземе най-доброто от каста си, включително и от Хю Джакман. Разконспирираният октопод ловящ от десетилетия деца е измислен в детайли, убедителни като в True Detective (с уговорката, че тук няма място за философстването на Ръсти Коул).

Намесени са сектанстство, блудство и каквито се сетите други язви на греха, плюс един-два смислено подвеждащи обрата.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

1 thought on “Затворници – превъзходни Денис Вилньов и Роджър Дийкинс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.