Ким Катрал люлее бюст в The Tiger’s Tail

The Tiger’s Tail преди всичко е филм на великия Джон Борман(1933-), създал класиката с Джон Войт Deliverance, автор на Point Blank и Шивачът от Панама, затова се учудих от посредствената лента с Брендън Глийсън, в която има малко черна комедия, малко политическа сатира и малко драма, но не се стига далеч в нито една от маркираните посоки. Глийсън (адски симпатичен както винаги) е Лиъм О’Лиъри  – напорист строителен предприемач от Дъблин. Шарж на наивния капиталист, той предсказва на сляпо рецесията, която ще попари ирландското чудо (има нещо от героите на Аки Каурисмаки у Глийсън).

The Tiger's Tail

Но икономическия срив е изпреварен от криза в индивидуален план и тази връзка между града на капитала и вътрешния интериор е най-находчивото нещо – Лиъм е преследван от двойник, който има своите биологични доводи, да извърши подмяна и да отнеме лъскавината на живота на титуляра (дежа ву с аналогични кино-ситуации?).

Следват пируети по изземване на самоличността и двустранно самоосъзнаване – Двойника не си е представял банковия запор като сладък плод на отмъщението, докато Лиъм превъртял играта, се готви да опознае втората част на романа Богат, беден.

Участие разписват Ким Катрал, с престъпна за ирландска съпруга липса на акцент, но пък секси привлекателна и Браян Глийсън, екранен син на големия си баща в мислен като забавен персонаж, на расло в саксия левичарче.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.