Убивай ги нежно(2012) демаскира Америка на Обама

killing-them-softly

В Killing Them Softly Брад Пит – с визия от клипа на Шанел отново е звездата на Андрю Доминик , автор на Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд .

Извикан да “оправи” издънката Рей Лиота (компрометиран управител на казино), топ-наемникът на Пит демаскира помпащите самочувствието на нацията речи на президент Обама (плътен рефрен).

Във вербалните му разсъждения сериозно място заема какво е да си истински американец и какво качество неговите собствени смъртоносни услуги. Партнират му все играчи от класа – Джеймс Гандолфини (чудесни монолози), Ричард Дженкинс, Бен Менделсън.

killing them softly

Двойката аматьори-крадци натопили Рей Лиота, са разказ в разказа. Забавен момент, но като цяло минималистичните декор и действие силно надценяват диалога, с който кримито разполага.

П.С.

След второ гледане(10.2015) съм къде-къде по благосклонен към заглавието. Вече имам очи за пърформънса на Бен Менделсън – страхотен, и за иронията в “социалната” политика на Пит(копродуцент), подобни присъди за страната си изрича и “готвачът” на Мики Рурк в Spoon. Убивай ги нежно е супер. Диалогът не надценява действието, напротив, диалогът е всичко. А то не е малко.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

5/5 - (5 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

2 thoughts on “Убивай ги нежно(2012) демаскира Америка на Обама

  1. не съм съгласен с последното изречение :) филмът е един от малкото шедьоври на 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.