Челюсти

Forum Film Bulgaria     

Този септември режисьорът Стивън Спилбърг ни кани да изживеем отново на големия екран филма, превърнал се не само в еталон за летен блокбъстър, но и за качествено кино като цяло – Челюсти. Всички фенове ще имат и уникалната възможност да го видят, както никога досега, за първи път в един от най-отличителните формати за кино – IMAX.

Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, Челюсти разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули  Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата.

Признат за един от шедьоврите на седмото изкуство, 47 години след премиерата си  Челюсти не е изгубил и частица от ефективността си и продължава да е също толкова страховит и релевантен.

Ще влезете ли обратно във водата? Ще бъдете „хванати“ от Челюсти от 2 септември ексклузивно в кината и IMAX!

Forum Film Bulgaria     

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни станеш патрон. Може да ни подкрепиш и като цъкнеш ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Последвай ни и в IG: @movies.bg

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.