Ловци на глави (2011) – реномето на Йо Несбьо

Ловци на глави (2011)

“Ако си висок 1,68 см., нямаш нужда от психолог, за да разбреш, че все някак трябва да компенсираш този факт.”

В Ловци на глави парите са единственото средство, с което пробивният ейчар Роджър Браун, може да получи това което иска: убийствена манекенка-галеристка и дизайнерския дом за трийсе милиона, в който тя е влюбена.

Ресурси за амбициозния статус, ейчарът заработва странично с професионални обири на редки произведения на изкуството. Ловкостта на крадец обаче, не спестява на ейчара, срещата с коварен бивш военен, на когото той има нещастието да отрежа пътя към желаната позиция на изпълнителен директор.

Headhunters

Реномето на играча Роджър, бива пометено. От ловец на глави, се превръща в глава за лов. Тъмни корпоративни интереси сплитат конспиративна паяжина около Роджър-беглеца.

Намесени са нано технологии, култова сцена с външна тоалетна и автомобилни каскади.

Hodejegerne / Ловци на глави е интелигентени, духовит и детайлно изпипан крими-трилър. Резките, непредсказуеми и подплътени с динамичен драматизъм обрати свидетелстват за високото качество на литературния източник- роман на хитовия писател Йо Несбьо.

Готини са и референциите към трилогията Милениум на Стиг Ларшон, които феновете на Момичето което си играеше с огъня, няма как да не отбележат. Харесайте го сега, преди да ви втръсне от тизърите на задаващия се холивудски римейк.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Ловци на глави (2011) – реномето на Йо Несбьо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.