Гравитация (2013) – 50-годишната Сандра Бълок с трогателна гимнастика в поколенчески завет

Гравитация(2013)

Сама в необятното нищо, където нещата не падат на земята (и логиката е в безтегловност), където няма какво да пренесе звука и човешкото тяло и мисъл са  в максимално уязвима за тях среда, обучената да обслужва технически съоръжения в Космоса Раян Стоун е изправена пред класическото изпитание да оцелее въпреки всичко, на което я подлага непредвидим инцидент.

През сблъсък с умората от ужаса и желанието да му се остави тя ще премине натрапения екшън-инициация, за да утвърди (тягата към единственото познато е сила) основанията за благородство на човешкия род.
Gravity

Сценарият на Gravity Алфонсо Куарон (“Децата на хората”) пише със сина си. Трогателен знак в прочит на филма като поколенчески завет, още повече че Раян е загубила най-скъпото за една майка.
Няколко години проектът чака технологиите да настигнат желаната визия за 3Д ефект заснет в реално време.

Сандра Бълок изиграва убедително страха и паниката в борбата със собствения си разум. Добросъвестно (и някак добродушно) онагледени, и най-дребните й колебания работят за силното усещане на съпреживяване на по старогръцки драматичната й съдба.

Има и достатъчно кадри, в които да разгледаме тялото, което  почти 50-годишната Бълок е тренирала шест месеца специално за следващия си Оскар. (Хубаво, че първоначалният избор Джоли е отказала, че щеше да стане порнография.)

Джордж Клуни (командир на мисията) е съвестен глас на колективната памет (по Юнг), на който Раян се опира в моменти на отчаяние.

Философските си крепежи Клуни изрича с лекотата, с която говори за любимите си модели и марки коли.

В Гравитация фабулата и емоционалната градация са праволинейни и в синхрон затова и резултатът е предвидима еуфоричност. Масовото харесване ще бъде постигнато, защото истинският сървайвър в конфликта са нашите устои и това ще го усети всеки.

Незбежното съревнование с Одисеята на Кубрик, а дори и с Moon (деконструктивни затова и много по-интересни за мен) е безсмислено като метеоритен дъжд.

Всеки обект обитава различна орбита, важни са само твоите координати, но и да не ги знаеш, за Хюстън нe е проблем.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

1 thought on “Гравитация (2013) – 50-годишната Сандра Бълок с трогателна гимнастика в поколенчески завет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.