Diabolically Yours (1967)

Diaboliquement vôtre е супер любопитно заглавие, не само предвид референцията му към сюжета в Purple Noon (1960), a и заради това че излиза в годината на Самурая на Мелвил (героинята на Натали Делон в Самурай се казва с почти същото име, коeто Делон сънува в Diabolically Yours).

Делон и Бергер са във върхова форма, оцветен допълнително филмът притежава много естетически качества. Музиката е написана от François de Roubaix (1939–1975) работил после и по Самурай (1967) и La Haine (1995), и е изпълнена от Éric Demarsan, впоследствие музицирал и Червеният кръг (1970) – класа!

Фабулата на мъж, който преживява автомобилен инцидент, за да се озове затворен в съмнително луксозно имение и съпруга с още по съмнителен антураж, без памет за съществуването им в живота му държи съспенса, но знаете колко предвидимо се развиват обичайно те. Diabolically Yours не прави изключение, затова се усеща повече като комедия, отколкото като мистери трилър.

Жулиен Дювивие работи с Делон и по-рано, в Дяволът и Десетте Божи заповеди/Le Diable et les Dix Commandements (1962). Умира, по ирония на съдбта в автомобилна катастрофа с каквато започва този филм. Той е от петте най-влиятелни и недооценени за времето си режисьори(заедно с Рене Клемент, Жан Федер, Марсел Камю и Жан Реноар), който Ж.Л.Годар ще се опита да срине, впрочем.

5/5 - (2 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.