The Кiller Inside Me (2010) – Кейси Афлек във всеки един кадър

The Кiller Inside Me (2010)

Базиран върху романа на Jim Thompson от 1952, The Кiller Inside Me вече спечели номинация на Майкъл Уинтърботъм (The Road to Guantanamo , A Mighty Heart ,Summer in Genoa,The Shock Doctrine) за Златна мечка в Берлин. Действието ни се разкрива, от перспективата на тексаския шериф, Лу Форд – Кейси Афлек, присъстващ буквално във всеки един кадър.

Видял в детството неща, които никое дете не бива да вижда, Лу живее зациклил върху едни и същи фикции. Зад спретнатата униформена фасада травмираната психика на Лу се руши като бомбардиран мавзолей.

The Кiller Inside Me

Сцените с насилие са снимани преднамерено болезнени, от упор, като в Антихрист. От Джесика Алба до Бил Пулман и Елиас Котеас, е взето най-доброто. Oвации заслужава Кейси Афлек, познат с работата си пред камерата в “Gone Baby Gone” и “Ocean’s Eleven”.

През 90-те е режисирал късометражни филми за Sundance Channel. Неговият Лу Форд не е “страхливецът” от The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. С висок, флегматичен и провлачен като на транквиланти глас, Афлек прави с една октава майсторското си изпълнението по-зловещо. Тактически, героят му е замислен да предразполага към самоидентификация и симпатия, произтичащото силно смущение от които, само вдига рейтинга на филма.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Лу на два пъти свири на домашното си пиано 25-тата вариация от Вариации по Й.С. Бах на Голдберг. “Арт” подходът към повечето сцени на фетиш, обсесия и паталогия, натрапчивата спирала от реминисценции с жените-препятствия и метафоричният финал, правят таргет аудиторията на филма неясна, но това не изглежда недостатък.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.