Невидимият (2020)

Невидимото страхува най-добре, още повече когато в ситуацията на глобално настанилия се коронавирус целият свят пада жертва на своя симулакрум.

С The Invisible Man забележимия още от Saw Ли Уонел (Коварен капан 3) освежава холивудския зоопарк от чудовища с оригинална интерпретация на класическия фантастичен роман на Хърбърт Дж. Уелс. Невидимият този път е хай-тек гений (Оливър Джаксън-Коен, The Haunting of Hill House), взет от днешния корпоративен свят, упражняващ стабилен терор върху крехката Елизабет Мос (Историята на прислужницата, Маd Man).

Елизабет Мос е основното достойнство на продукцията

Почва се с бягство на малтретираната психически и физически Мос от златната клетка. Новината за изненадващата смърт на младия милионер я настига след няколко месеца с още по-изненадващо завещание, оставящо й щедра порция долари. Добрата новина обаче върви с поредица от странни случаи , които я убеждават, че преследването и психозата никога не са спирали. Злото е невидимо и всеки опит тя да убеди околните в неговото реално съществуване само й вредят.
С богатия си на актьорски заложби арсенал Елизабет Мос прави чудесен портрет на своята героиня, компенсиращ предсказуемия плот и претенциите за по-неконвенционален и перверзен ужас.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

The Invisible Man / Невидимия (2020)

5/5 - (2 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.