Sound of Metal (2019)

По време на концертно турне, пънк-метъл барабанистът Рубен започва да губи слуха си. Състоянието му се влошава бързо, точно толкова бързо колкото се изпаряват и музикалната му кариера, и приятелката му и целият му досегашен живот. Спасителен остров в средата на личната трагедия се явява отдалечена от градския шум комуна за глухи, в която приятелката на Рубен, буквално и преносно оставя партньора си. Въпреки че става полезен и необходим с уменията си, и в крайна сметка обичан в кръга на затвореното общество, Рубен не иска да приеме новата си действителност и цялото му същество се бунтува…

Благодарение избора на Дариус Мардер Риз Ахмед определено прави ролята на живота си. Играта му е всеотдайна и убедителна на не едно ниво. Изградена е с дълбоко съчувствие към хората в подобно положение и в същото време с тотално разбиране към загубата, безсилието, спонтанния гняв, разочарованието и безмерната самота, които съпътстват адаптацията към реалността.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.