Прелъстени и изоставени (2013)

Подривно замислен, Seduced And Abandoned на Джеймс Тобак и Алек Болдуин изобличава безскупулните бизнесмеханизми, разкарали отдавна арта от киното. Правят го с поставена мисия в Кан, по време на фестивала. Сред продуценти и дистрибутори двамата ловуват потенциални спонсори на заглавие от сорта Последно танго в Тиркрит – мишмаш трилър с много секс в близкия Изток, фиктивен апетитен проект, по който акулите се въртят, душат и се пазарят. Тобак и Болдуин са направили нещо оригинално и смело.

Материалът в Seduced and Abandoned / Прелъстени и изоставени (2013) е пропит с носталгия по Кайе Синема, Годар, Трюфо и епохата на авторското кино – интервютата с Кoпола, Скорсезе, Полански и Бертолучи са умело вплетени. В крайна сметка се е получил сардонично-меланхоличен разказ триведно, добре монтиран, с поставени на място цитати – този на Норман Мейлър за приликата между смъртта и феномена кино се помни най-добре.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Последвай ни и в IG: @movies.bg

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.