Diner (1982)

Diner (1982) на Бари Левинсън (Рейнман, Бъгси, Слийпърс, Да разлаем кучетата) разказва живота на група приятели от родния му Балтимор; през любовните им разочарования и грешки всеки от тях разкрива най-сантименталната и неоформена още от обществото част от себе си. В режисьорския си дебют Левинсън се интересува от онзи мимолетен, но съдбоносен момент, когато момчетата и момичетата в провинциалните градчета, а и навсякъде другаде, са на кръстопът, изгубени в надежди за бъдеще след колежа, треперещи от страх и възбуда пред семейните отговорности, които сме приучени да мислим че неизбежно вървят и се свързват с израстването.

Ще видиш младите Кевин Бейкън, Мики Рурк и Елън Баркин. Топла, чувствителна панамерикан-картина, адекватна на времето и кинопейзажа от 80-те, когато интересът към малкия човек наследен от Питър Богданович и Шлезинджър още не е истинал съвсем. Правдоподобни портрети и стереотипи, и съвършено завършен, мек като памук Филип Андре, ака Мики Рурк.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Последвай ни и в IG: @movies.bg

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.