Човекът от Лондон

С любезното съдействие на София Филм Фест

Човекът от Лондон 2007 ; Унгария-Германия-Франция ; 139 мин. ; черно-бял, Кан ’07 – Номинация за „Златна палма“

Малоин води простичък живот. Той почти не забелязва света около себе си и вече е приел своя бавен и неизбежен житейски провал и всеобхватната си самота. Когато става свидетел на убийство, животът му рязко се променя. Той се изправя лице в лице с въпроса за морала, греха, наказанието, линията между невинност и участие в престъпление. Това скептично състояние го води до онтологичния въпрос за смисъла и цената на съществуването.

Човекът от Лондон е за желанието, за неразрушимия копнеж на човека да живее свободно и щастливо, за илюзиите, които никога не разбираме – за нещата, които ни дават енергия да продължим да живеем, да заспиваме и да се събуждаме всеки ден. (SIFF)

„Ако трябва да обясня защо тази история ми хареса и ме привлече, прекият отговор е, защото тя разказва за вечното и ежедневното едновременно. Говори за космическото и реалното, за божественото и човешкото, и според мен съдържа и целокупността на природата и човека, и тяхната незначителност.” Бела Тар

(Семейно гнездо (Csaladi tuzfeszek) 1979, 1981 Аутсайдерът (Szabadgyalog),1981 Аутсайдерът (Szabadgyalog),1988 Проклятие (Karhozat),1994 Сатанинско танго (Satantango),2000 Веркмайстерови хармонии (Werckmeister harmoniak),2007 Човекът от Лондон (A Londoni ferfi),2011 Торинският кон (A Torinói ló))

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

5/5 - (1 vote)
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.