Джони Деп режисира приятелчето си Брандо в The Brave

За да изкара семейството си от караваната до бунището за метални отпадъци, алкохолизиран индианец, продава тялото си на белия и сакат Макарти, продуцент на снъф филми. Всеки ден от седмицата отсрочка до финализиране на сделката, мъжеството на Рафаел е атакувано от колебания, инициация типична за индианския фолклор.

Докато не завърши препродукцията на документалния за Кийт Ричардс, The Brave (1997) си остава първият и последен(слава богу) режисьорски филм на Джони Деп, приятелски оценен от Бертолучи, но без релийз в Щатите.

Прагматично подбрал за дебюта си не кой да е, а Марлон Брандо, един от духовните си редом до Хънтър Томпсън бащи (благодарност има и към Кустурица), Деп поднася трогателна класическа история за човешката жестокост и саможертва.

The Brave

Ритъмът на The Brave е толкова смело разтегнат, че емпатията към нарцистичния, с визия Дон Хуан де Марко(94) Деп бързо се изпарява. Лириката подгряват самовлюбени акустични китари; музикално отговорен е Иги Поп (с камео), ама честно казано няма нищо от Иги Поп. Гето екстериорът (сводници, зомби индъстрил типажи, метиси, бели фрикове) допълнително играе на социалната струна.

Най-силна е сцената, в която Маккарти сключва сделката, защото гъвкавата емоционалност прави Брандо да изглежда много неща едновременно, и то само от брадичката нагоре. В интерес на истината Грегъри МакДоналд и Пол МакКъдан са си написали домашното и диалогът жужи

Продадох си не душата, а тялото, като курва. Църквата прощава на курвите всеки ден – Рафаел към пастор, който отказва да го изповяда, но с небрежния аутфит, пиратска бандана и отлично телосложение, в прахоляка “алкохолизираният” Деп е повече в клип на Джоуви или Гънс, отколкото dead-man-walking герой.

П.П.

Kaзват, че true story-то зад филма е била по- интересна.
Ето и едно не-лошо интеревю(репликата за парите на30:56 ) на Лари Кинг с Деп.

Ако си ни фен и искаш да ни подкрепиш – поръчай си тишърт с Брандо (или който искаш друг) от branditi.com

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.