Кървящият Лиев Шрайбър

The Bleeder / Кървящият / Chuck (2016)
е различен боксьорски филм, стъпващ върху живота на Чък Уепнър, останал в историята с това, че в един слънчев ден през 1975-та бива избран за партньор на Мохамед Али. Преди този късмет е бил продавач на алкохол, бияч и прочее богати на житейски горчивини занятия в Бейьон, Ню Джърси. Срещу Мохамед Али Чък удържа цели 15 рунда. 15-те рунда му осигуряват 15 минути слава. Как се справя с тях, това е  въпросът, който интересува неизвестния Philippe Falardeau.

Още едно легендарно и лудо нещо – с цялата си простоватост, издръжливост и невероятно упорство на ринга Чък вдъхновява Силвестър Сталоун за образа на Роки Балбоа. Ясно е, че съставките са повече от обещаващи, това е с което киното се храни. Лив Шрайбър винаги е бил симпатичен и тук поема топката достойно. За мен основен интерес преставляваше Елизабет Мос, много по-различна от завинаги култовата Пеги Олсен в Mad Men. Подчертано честен филм, разказващ за пореден път историята на човешките сила и слабост, на всичкото отгоре по случай, провокирал на свой ред механизмите на друга не по-малко велика история. Предизвикателствата са константни, само героите и зрителите се сменят.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.