9½ Weeks (1986)

9½ Weeks (1986) е смазващ бестселър за времето си, еректирал високо летвата за холивудски софткор еротичен трилър.
Елизабет Макгроу (Ким Бейсинджър) e артдилър или ако искаме да убием всяка еротика със соц дискрипшън(хаха) – разведена служителка от художествена галерия. И така, Ким Бейсинджър, мокрият сън на осемдесетарска Америка завързва злополучен романс с презадоволения уолстрийт инвеститор Джон Грей (Мики Рурк). Каква комиксова дихотомия – светът на $ vs. този на кунста.

Грей има достатъчно кеш, въображение и време за да направи романтиката лесна и възможна. След това между другото Мики цял живот ще бъде обект на тролове и злобни подмятания за съдбата на красивото си лице. Романсът между Ел и Грей се случва на най, ама на най-подходящото за емоционални кризи и сексуални игри място в света Ню Йорк. Срокът на годността му продължава точно колкото казва заглавието. Блондинката проумява, че скъпоценното й влюбено пуси е лоша жертва на ловки манипулации от опасен човек, който не ич го ебе за любовта и слага стоп на аморето с Джон.

Явно двойката не е чела Никос Казандзакис иначе щеше да знае, че между страсти и страдание Христос и баща му са турили знак за равенство. Сори. Слаб 2.

Само Фей Дънауей вади по-дълъг бедър от Ким това десетилетие

Режисьорът Ейдриън Лайн (1941) влага сърце и душа за да направи лентата хитачка и копелето успява на сто процента – използва фини и не толкова намеци към BDSM практики, стриптийз, секс с други партньори, насилие, фуудпорн, много фуудпорн и всичко това гарнирано с топ психологическа игра (само дъ бест и от двамата) за да има кино еротиката пълен ефект над мозъка ти. Прословутата любовна (казано с ирония) сцена в кухнята е от най-експлицитните за времето си, и като всяко добре направено нещо – плод на пародийни вариации от дузини некадърни епигони. Старият уудсток-коцкар Джо Кокър също удря едно сводническо рамо на филма с най-продаваното си парче You Can Leave Your Hat On, което впрочем от 72-а е собственост на Ранди Нюмън.

Ако си начинаещ фен на Мики Рурк ето едно видео, правено далеч след лъскававите “седмици” с Ким –Meet Mickey Rourke (1994)

Акo си си помислял да ни подкрепиш-сега е моментът! поръчай си тишърт с Мики Рурк от нас. ще го оценим подобаващо.
Последвай ни и в IG: @movies.bg

5/5 - (2 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.