Invincible (2006)- когато 30 годишен аматьор стане легенда

Актьорски погледнато, Invincible (2006) си струва не смао заради Марк Уолбърг /”Четирима братя”, “Италианска афера”, “The Gambler“/ и Грег Киниър /”Колкото толкова”, “Мис Слънчице”/, а и заради Michael Kelly, познат като вездесъщият задкулисен политически играч Дъг, от “Къща от карти“.

Иначе “Непобедимият” е за мечтата, която няма възрастови, етнически и геополитически – нищо че е made in USA – граници, и е винаги по истински, ама по много истински случай.

Ivincible2006

Без жена и пари, но с унаследена пролетарска вреченост към историята и отбора на Джайънтс, от фен по трибуните барманът от Филаделфия Винс Папали (Уолбърг) слиза като играч на стадиона и то за цял сезон. Рядък шанс, с който 30 годишния аматьор става легенда в Лигата.

Преди успеха пътят, разбира се криволичи между захранени от  класови комплекси автосъмнения, трогателно изобразени в корелацията между самочувствието на евтината работна ръка и чуждите спортни успехи – класически защитен механизъм за отхвърляне на реалността, наблюдаван във всяка една кръчма с телевизор по света.

Физически подготвен Уолбърг отнася ролята като булдозер, с романтичния си натюрел Киниър също е добър избор. “Invincible” стриктно се придържа към правилата за боксофисен успех. Барът, мацката, приятелите от махалата, футболът – всички елементи за реклама на произволна марка бира стават и за кино.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.