Безпощадна Ким Бейсинджър в Тук съм (2014)

I Am Here е макабрен датски трилър, използващ максимално визията и опита на Ким Бейсинджър; щат не щат, след определена възраст по-талантливите от Холивуд се обръщат към европейските проекти.
Андерс Моргенталер e поставил звездата си в обострена ситуация на материално осигурена бизнес дама, в чието портфолио липсва единствено дете. Лекари са орязали шансовете й за бебе по естествен път. Парадоксално, директорската заплата е недостатъчна да направи собственика си щастлив, колкото по-голямо е числото валутни знаци.

I Am Here

Мария/ Ким Бейсинджър се отправя на екстрен шопинг – пред еврото биологията не чини –  към чешко-германската граница, където бракът на неолибералния модел търгува младенци. По пътя в луксозния като катафалка джип качва Джордън Прентис от In Bruges. Безработното джуде-наркоман Пети (от фр. Petit – малко) трябва да е посредник в незаконната сделка, която естествено се обърква, когато се намесва Питър Стормеър, руски унтерменшен.

Моргенталер е определил висока цена за егоистичното, но напълно човешко желание на своята анти-дева и е документирал разплатата с внушенията на паник-торчър жанра. Почти до края  погледът и ландшафта на лицето на страхотната Ким се движат между частично засегнат от торнадо полинезийки остров до принудително сравнен със земята незаконен строеж. Тягостен актив, който за облекчение на зрителя, после актрисата обръща за част от секундата.
Камерната продукция е профи. Контрапунктът с джуджето играе на нужната струна. Съпътстващият наратива глас на дете (дълбинна проекция на неосъществаената майка) е крипи и реално смущава. Катарзисът накрая щади домакините, но какво пък, това да не е Уелбек.
Интерпретациите върху нагонът за майчинство са ми съвършенно безразлични. В I am here / Тук съм (2014) е интересна елементарната, но заслужаваща дискусии индукция за природата на ДНК в режим на трайно материално преяждане. Симптоматиката на преждевременен колапс на духа.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.