Компромисен Сергей Минаев в ДухLess 2

ДухLess 2 продължава сагата на Сергей Минаев в свободен стил. С оригиналнияте приключения на Макс Андреев, както и с “Медия Сапиенс”, вторият роман на Минаев след Духлес няма много общо, нищо че Минаев е сред сценаристите.

Сюжетът е рамбо-технократски. Пипалата на реорганизирания капитал в Русия намират избягалия на остров Бали Данила Козловски, опитващ да забрави кабинетните маневри из високите етажи на славянската лакомия. Сребърния сърфист е насила върнат у дома, където властта го изнудва да стане къртица на корумпиран генерал, зинал паст над  държавната софра.

duhless

Не. Това не е Калин Врачански на снимката. Това е сранъй дауншифтър.

Сексапилният Данила се издига до вицепрезидент в предприятието-таргет и даже дава зелена светлина на високотехнологични проекти. Повод аренби чалгата от скора да се разреди с банален сошъл нетуърк сленг. Шеф на Макс/Данила е негов приятел, когото Макс спасява от удавяне на Бали, оттам и скрупулите да го предаде, въпреки че длъжностната му характеристика изисква сам да натиска копчетата на пералнята за пари.

ДухLess 2

Да бутне кошера с оси и спаси кожата му помага Юлия, политактивистката от първа серия, сега с репутацията на Дарина Павлова, но все още красива. Макс изобличава истинския си работодател генерала на широко отразена пресконференция; на съвестта му лежи златотърсачка дала фира покрай него. И, колелото се завърта – на остров Бали вече е приятелят на Макс, следящ инфопотока на смартфон дисплей. Конец.

Трудно руските “градски” екшъни се вземат насериозно. Те са пълнометражна будершафт наздравица между реклама я на нощен клуб, я на германска автомобилна марка с непреходната царска носталгия по юношеството и крепостната свобода.

Така или иначе, романът на Сергей Минаев “Духлес” все още важи.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.