Complete Unknown

На рожденния си ден, мъж на средна се колебае да последва ли жена си в Калифорния, където тя ще специализира. В същото време на партито се появява негова любов, изчезнала безследно преди 15 години. Тя привлича внимание с колоритни, авантюристични преживелици – живот в Китай като асистент на илюзионист, биолог специалист по тасманийски жаби и тн. Биографичните бележки обаче, хронологично си противоречат и това се забелязва от околните. Хората не толерират подобни прояви на въображение, смятат ги за безотговорност. Техните очи виждат тренирано скачане от образ в образ, патологично отклонение от възприетото за нормално. Как да вярваш на човек, който утре може да претендира за различна от познатата ти личност? От другата страна – защо да не полираш и изнамираш нови и нови фасети на своя вътрешен диамант, наречен Аз; трябва ли да се откажеш от личното си разбиране за свобода, само защото обществото счита подобен начин на живот за предателство спрямо устоите му? Скромен откъм атрактивни решения и осезаемо движение, Complete Unknown впечатлява с необичайната си трактовка по темата за идентичността.

От Селинджър, през Фитцджералд та до днес, разбирането за “търсене на себе си” по инерция  винаги се е свързвало с някакво романтично пътуване към сърцевината на собствените желания. Нищо по-грешно от това, обаче. Всъщност, това което става с героя, когато той “намери” себе си, е да се завърне към обществото, което е презирал, или което го е отхвърлило по някаква причина. Узрял за социалното си предназначение, помъдрял за правилата и установените правила, поставяли го до скоро в позиция на айтсайдер, един вид смърт на бунтовника. Без да защитава и отхвърля една или друга позиция, Complete Unknown вълнува. Заради простичко зададения въпрос – какво съм Аз. Дали това, което другите припознават като мое Аз, наистина съм аз; каква е цената на компромиса.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.