Лидия Инджова с препратка към Лизбет Саландър в Прелюбодеяние

Tърсен учен физик (Владимир Пенев) се жени за студентка (Полин Лалова) на възрастта на сина му (Ованес Торосян). Докато бащата е в Япония, съпругата му изневерява със сина. Баналният сюжет на “Прелюбодеяние” не е проблем, проблем е претенцията без покритие.

prelubodeianie

По думите на автора  Явор Веселинов продукцията е заснета за две седмици преди 4 години. По-важното е съдържанието, а то е безидейно, неясно защо разтеглено до формат на пълнометражен филм.

Всяка секунда е натоварена с драматична музика, визуални ефекти, каданси, глас зад кадър и, разбира се, още и още каданси. Някъде прочетох за филма епитети като “маниашки”, “стилен” и “концептуален”… Това че Петър Попзлатев се е намесил в монтажа, а Яна Борисова е скрипт консултант ме накара да се чувствам още по-неудобно докато го гледах.

Жалко за похарчения потенциал на актьорите, самият Владимир Пенев щедро го рекламираше по медиите, като “един градски, различен от всички останали български филм”. Странна работа.

Единственото хубаво нещо е Лидия Инджова и беееглата асоциация на героинята й с Лизбет Саландър на Стиг Ларшон от Момичето с драконова татуировка и остналите от трилогията.

„Прелюбодеяние“ е част от фестивалната програма на София Филм Фест 2015

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.