Up in the Air (2009) – Клуни е тук, за да направи поносимо предверието на ада

Up in the Air/ Горе в небето (2009)

В Up in the Air, “лесна” на пръв поглед комедия, Джордж Клуни е брилянтен избор за ролята на брилянтния мистър Бинъм- експерт по уволненията. Специфичната работа да носи лоши новини разхожда мистър Бинъм из земното кълбо като топче във флипер.
Годишно изминава разстояние по-голямо от това между Земята и Луната. Приземен е единствено в 42 “мизерни” дни от годината.

Животът е движение, а движението няма да е пълноценен живот за мистър Бинъм, ако той е лишен от мечти.

Неговата е да прелети 10 милиона мили, с което ще стане седмия човек с подобен резултат.

up_in_the_air

Безбройните американски летища, терминали, хотели и физиономии на отчаяние и депресия, които той сам предизвиква помaгат на мистър Бинъм да изкове  съвършнния его- култ, чиято единствена работа е да учи хората как да живеят безотговорно.

Безспорно личните взаимоотношения са най-тежките компоненти в живота ни. Има животни които се грижат едно за друго. Ние не сме лебеди. Ние сме акули.

Егоизмът обаче не пречи мистър Бинъм да притежава и рядко чувство на хуманност. Нещо повече, той знае какво “продава”, но е наясно и с мисията си.

Up in the Air

Тук сме, за да направим поносимо предверието на ада, да пренесем ранените души през реката на мъртвите докъдето надеждата е едва забележима. Тогава спираме, бутаме ги във водата и ги караме да плуват.

Независимо с колко милиона прелетени мили се “движи” мистър Бинъм не може да избяга от себе си. В един момент тази и други неизбежни поуки заплашват да засенчат добрия вкус, но слава богу, сянката се оказва само насадено от кофти комедии предубеждение.
Режисьорът не го предава, житейската философия на Бинъм е пощадена от евтини скечове.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Точния каст  на Вера Фармига, Джейсън Бейтман и  Ана Кендрик – адски убедителни – в поддържащите роли; умело вплетения призрак на Кризата, гном историята на “Амели Пулен” и разбира се, късите пасове в диалога безспорно са тези компоненти, без които Up In The Air не би излетял в орбита.  Филмът не напуска предначертания си въздушен коридор и в крайна сметка зрителят очаква финала, само за да измине курса отново.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

6 thoughts on “Up in the Air (2009) – Клуни е тук, за да направи поносимо предверието на ада

  1. Споделят мнението ти за филма :) Отдавна не бях се кефил на политически такъв :)

  2. хм, направих коментар за този филм, а незнайно как после попаднах на Up in the Air. Със сигурност един от любимите ми филми за годината :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.