Гергана Турийска “на коленцето на Дявола”

Гергана Турийска е бележит баунтихънтър, по който онази Домино Харви, истинската, не Кийра, ако беше онлайв, щеше само да подхлъцва като естрадно котенце от Сандански на хит парад. Защото за разлика от Домино, истинската, не Кийра, Гери освен глави сваля в краката си параграфи, куплети, строфи, абзаци, а често и някои трудни за обработка хорей и ямбове. И всичко това, екслузивно за българската поп-сцена!  На масата й с топ-специалетети ще видиш скупчени рамо до рамо и глас до глас Ирра, Нина Николина, Графа, Мария Илиева, Рут, Тома и Преслава Пейчева. Останалите чинно чакат място.  И докато последните опоскват вълшебния й улов, Гери насища с емоции тиви и радио ефира, плете шалове-Shapkashal, плете книги-Слон, мухи и разни работи, Приказка за вечността, плете клипове и разпява потенциални хитове –Uh Ah Uh в собствената си група Рубикуб. Кой хълца сега, питам аз?

гери турийска

фото: Владимир Томашевич, личен архив Гергана Турийска

Как я караш напоследък?
Все по-рошава. Мисля, че полудявам.

Човекът, когото ще наемеш, за да ти свърши работата?
Евентуално, може би клонингът ми. Но, само след като ми се докаже. Не е липса на доверие в хората, просто всичко, което правя е толкова интересно, че не бих го дала на друг.

Най-тъжната история, която си чувалa?
Истински тъжните истории не достигат до нас. Занимават ни с разводите на Бритни, счупения нокът на Чалгияна или … ох, както и да е. Телевизията ме дразни ужасно. Повечете списания и сайтове също. Става ми тъжно, когато попадна на някой реалити формат по телевизията. Има толкова много талантливи хора, които нямат никакво бъдеще да се развиват тук.

Твоят топ 3 за деня?
Сега съм на филми с Мерлин Монро. Решила съм да ги изгледам всичките. Доста са глуповати и това ме забавлява страшно.

Относно местата, Бермудския триъгълник при мен е One More bar – Radio Café – Скара Бар.

Предпочитам нови хора, с които още не сме си разказали маниите. За щастие напоследък попадам на качествени събеседници.

Едно доказателство за края на света?
Силното желание на хората да вярват в Края на света е достатъчно доказателство, че той ще дойде. Толкова силно вярваме, че края е неизбежен, че се държим като на купон в чужд апартамент. Чупим чаши, разливаме и си тръскаме на мокета, защото можем да си го позволим, нали няма да чистим ние. Това е пълна заблуда. Цялата планета и всяко едно живо същество на нея са свързани и всяка една наша мисъл или действие имат ефект върху общия организъм наречен „живот”.

Как ще наречеш своето място?
На коленцето на Дявола.

Митът, в който вярваш, и този в който се съмняваш?
Вярвам в егоизма на човек. В нуждата да обичаме някого, като егоистична подбуда. Вярвам също, че хората вярват в това, в което искат да вярват. Тоест, в това, което им е удобно. Иначе се съмнявам в абсолютно всичко. Даже не съм сигурна, че в момента сме живи. Може да е само дебелия зрител в киносалона на Уди Алън.

Нещото, с което ще се разделиш най-накрая?
Нищо не е мое и от нищо нямам нужда, да го стискам в ръката си до самия финал. Неизбежно се асоциираме с работата си, с приятелите си, с чуждото мнение. По тази логика, даже и аз не съм своя. Всички сме  продукт на ситацията, който се е научил да повтаря „Аз”, без да разбира какво казва.

Музиката, която няма да пуснеш на ближния си?
Половината от нещата, които слушам в момента, не бих ги пуснала на никого. J Има музика, която е напрвена да си я слушаш сам.

Най-самотното питие?
Последното.

Любимата абревиатура?
:0#@!% (значи Oh, Fuck!)

Какво видя през ключалката за последно?
Че любимите ми хора биха могли да имат много по-щастлив живот.

Най-тъпата лъжа, на която повярва?
По едно време се бях самозаблудила, че никой никога няма да ме вземе насериозно като автор. Обаче, това беше много хубаво самовнушение, защото ме освободи от комплекса „какво ще си помисли читателя”. Така или иначе, ако никой не те взима насериозно, можеш да си пишеш каквото поискаш. Важното е да си искрен. Сега ми е гадно, защото се оказва, че чат-пат ме взимат на сериозно, в следствие на което има обидени и наранени от време на време.

Трябва ли да пращаме нещо в космоса и какво?
Както ние не се кефим той да ни праща разните си камъни, така и той не би трябвало да има нужда от нашите боклуци. И без това вече са твърде много и се блъскат в спътниците…

Езикът, който искаш да владееш?
Телекинеза. Особено за случаите, когато ме мързи да стана да си взема бира. „Бира, моля ела”. И хоп!

Списанието, на което искаш да си корица?
Искам аз да правя корици на списания J

Звездата, на която ще дръпнеш шалтера?
Няма нужда. Те сами си го дърпат в повечето случаи.

Тормозелa ли си съученик като малък?
О, ужас, не! Мен ме тормозеха в училище до към седми клас. Редовно се прибирах разплакана и насинена. Слава Богу, че свърши.

Какво ти се колекционира?
Колекционирам хора. Събеседници. За всяка тема, която ме вълнува имам с кого да поговоря, да науча нещо ново и интересно.

Колко често си сменяш паролата?
Два-три пъти в годината. Постоянно я пиша на мястото на мейла и компютъра я запаметява, после всеки би могъл да я види… Не, че крия нещо J , но все пак…

Личната ти прогноза за времето?
Времето утре ще бъде по-хубаво от днешното. Леки превалявания от дъжд и сняг, които ще се редуват с топли часове и южен вятър. Максималните температури ще достиггат 29 градуса, а минималните ще заледяват уискито в чашите ви.

Хващаш ли се на социалните мрежи?
Страшно много! Важно ми е да мога постоянно да съм в контакт с хората. Фейсбук приемам венозно вече.

Какво искаш да саботираш?
Никой не искам да саботирам. През повечето време се опитвам да не саботирам себе си.

Кой сбъдна последно твоя мечта?
Любен Дилов-син.

Съжаляваш ли за някой бутон, който си натисналa?
Разбира се. Въпросът „Ами, ако” е неизбежен. Връщам се постоянно назад в мислите си и се чудя дали това е трябвало да става или дали пък да не бях позволила на друго да се случи. Но, както скоро установихме с двама писатели в Хамбара, (някъде към 4 сутринта, след няколко часа анализ) свободната воля на човек е максимум 40%. Всичко друго е предначертано и ние просто следваме сценария.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
3.00 avg. rating (72% score) - 2 votes

4 thoughts on “Гергана Турийска “на коленцето на Дявола”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.