Le cercle rouge/ The Red Circle е като откровението на Буда, с което започва


The Red Circle

The Red Circle е отдавна влязло в учебниците криминале на Жан Пиер Мелвил с Ален Делон и Жан Мария Волонте от 1970. Започва с откровение на Буда, което горе-долу казва, че когато на едни непознати един на друг мъже им е предепределено да се срещнат, това неизменно се случва. Просто и ясно. В червения кръг…

 

Кори- Ален Делон, току що излязъл от затвора се оказва с непознат побратим в багажника. В Париж двамата организират обир на бижутериен магазин по подадено инфо от надзирател на Кори. Целта ги събира с трети професионалист- екс ченге, алкохолик и факир по балистиката(Првъзходен Ив Монтан). През цялото време по петите им е комисар с железни скруполи и челюст- всъщност, главният герой във филма. Както и в Самурай, героите на Мелвил действат фатално и говорят трудно .

 

 

Джаз-саундракът на  Eric Demarsan пасва на мрачното въображение на Мелвил като латексова ръкавица на килър. Обречени на вечност, героите в The Red Circle трасират нощта с кармичните си траектории достойно и с будистки непукизъм.

 

 

 

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

, , , , , , ,

  1. #1 by Val on 30.07.2011 - 20:42

    Обожавам този филм. Той се явява и последната роля на Андре Бурвил.

(will not be published)