Няма по-удачен от Джони Деп за Либертинецът (2004)

the libertine

Във втората половина на 17-ти век в Англия кралския жезъл размахва Чарлз Втори(Малкович) – спорна , като всички носещи синя кръв между впрочем фигура, който като всеки друг овластен с малко мозък използва културата за полит пропаганда. Негова маша е Джон Уилмът, а.к.а  граф Рочестър (Джони Деп) – завършен циник, философ “в подстъпите на своето величие”, гениален сатирик и сериен женкар, на чийто колан висят скалповете на всички жени в кралството, имали късмета да се озоват на грешното място в грешното време.

Жонглирайки с алкохол, жени и рими, в живота си графа не търпи чувства, тяхното място е в театъра –  последно убежище от него самия.   The Libertine е по-малко историческа интерпретация и повече разказ за личната драма на обезцветен от скуката талант в контекст на повсеместен разгул и напомадено лицемерие.  Деп играе обиграно (с респект към Малкович от Опасни връзки), с видимо удоволствие, обогатявайки стария си реквизит с почти новия характер на романтик горящ в огъна на егоизма. Белоснежнатата, щях да кажа хлътнала ама не е хлътнала гръд и леденатa кинки еротика на gone-girl-бейбето също овлажняват окото.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.33 avg. rating (89% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.