Рибка-боец


rumble-fish

“Kалифорния е като луда, красива наркоманка, толкова друсана, че е на седмото небе и не разбира че докато танцува умира.” Точно на такова място искат да бъдат изоставените на алкохолизирания им баща Денис Хопър Мат Дилън и Мики Рурк. Братятя се задушават в провинциалното родно място, където рулират с временен успех.  Липсват им изтласканите от наркодилърите олдфешън рокерски банди.

Mickey Rourke in Rumble Fish

Дилън е Ръсти Джеймс, име което ще чуеш над 50 пъти – твърде млад за да се наложи като тартор сред наборите, които му се възхищават и твърде напред с уличния материал за да ходи на училище или да бъде примерно гадже на Даян Лейн. Началната сцена е събрала истински дримтийм – Дилън, Крис Пен, Никълъс Кейдж и Лорънс Фишбърн уреждат час и място за вечерната генг схватка, докато зад бара, старият любимец на Франсис Копола Том Уейтс ромоли поезия с дъх на суров петрол.

Малко по-късно се появява The Motorcycle Boy -21 годишен по сценарии, със магьосникът от Оз прическа, подпухнали от шарка бузи и огромно количество безцелна енергия, Мики Рурк е основната причина Rumble Fish да бъде толкова перфектен.

Mickey Rourke in Rumble Fish

Цар в изгнание, изгубен за паството водач форсиращ вяло своята машина; черните джаз музиканти по баровете го признават, скритите за рейбан ченгета го ненавиждат. Говорът му е мелодично шумолене. (екипът на Копола на шега наричали проекта Mumble Fish.) Далтонист, за който света е черно-бял телевизор с намален звук, Ездача е изхвълен на грешния бряг и в грешната епоха.

П.П Канава за филма е едноименната книга на S.E. Hinton, авторка и на новелата зад The Outsiders, филмът след който Копола продължава работа с Мат Дилън.
Единственото, което нарушава монохромната гама  са цветните рибки-боец. Ужасно многото часовници в различни формати също допълнително изкривява екранното време.
Ако си наблюдателен ще видиш и сладко изхвръкналите зъби на невръстната София Копола.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)