Йоана Буковска и Любен Чаталов в Братът на охлюва (2009)

Братът на охлюва (2009)

Братът на охлюва е 59 минутна драма (продукция на БНТ от 2009-та), заснета от Иван Панев по сценарий на Цветан Ангелов и Мартин Дамянов с участието на Красимир Доков, Йоана Буковска, Любен Чаталов, Лидия Инджова, Боян Младенов и Веселин Анчев.
Загубили майка си при съмнително самоубийство, Лъчо и Пламен живеят с баща си-работник подръжка в софийското летище.

братът на охлюва

Пламен мрази баща си за малодушието му и има странни но дълбоки взаимоотношения с Лъчо. Казва, че е имал хубаво детство, но истината е, че е израснал като патологичен аутсайдър. От пет години не е напускал стаята и книгите си  (Камю, Маркес), а в момента, в който прочете и последната,  твърди че ще се самоубие. Премълчаната истината за травмата в семейството останала без последствия за виновния, го разяжда ден след ден. Лъчо, по думите на приятелката му Боряна, е свестен тип, който най-често се срамува от това.  Живее на граница между гнева и отчаянието от семейното блато- опитите му да извади брат си изпод отломките на миналото са героични, и оптимизма за бъдещето- изкарва документи за охрана, докато паралелно учи вдъхновено за масажист.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Сценарият на  Братът на охлюва е написан свястно и въпреки някои технически пропуски, филмът си струва гледането. Красимир Боков и Любен Чаталов, като двойката братя, които оплитат безвъзвратно съдбите на Лъчо и Пламен се представят също отлично.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.