Sling Blade/ Бръсначът (1996): Били Боб Торнтън – Президент, президент!

Sling-Blade

Sling Blade/ Бръсначът (1996)

В драмата Sling Blade Били Боб Торнтън е човекът оркестър – режисьор, сценарист и титуляр. И трите му превъплъщения са толкова добри, че през 1996 -та сценарият му печели Оскар, за главна мъжка роля единствено Джефри Ръш успява да имъкне наградата му, за Блясък. Историята е гениално проста. Карл е роден различен от всички останали, заради което животът му поднася само червивата си страна. 12 годишен извършва двойно убийство. Убива майка си и нейния любовник по причини, които малцина биха сметнали за безпочвени.

slingblade

Следващите 20 години от живота му минават в щатската болница/лудница, където съдията го праща. Филмът започва в деня на освобождаването му с импровизирано интервю пред начинаеща разследваща журналистка. Ако не беше толкова по детски безхитростно, това интервю щеше да е изповед. Свободата за Карл е тера инкогнита. Опитът му да се върне да живее в болницата е безуспешен. Социалните контакти за него са бреме, но не така стои въпросът с техниката.

Невероятната сръчност да поправя машинариии спечелва на Карл нископлатена мизерна работа в на пръв поглед забравило тъмното му минало родно градче.  Пръв и единствен негов истински приятел става малкият Франк, който го скланя да живее у тях, с майка му и извънредно садистичния й приятел. Оттам насетне бомбата започва да тиктака предсказуемо, но това не пречи ни най-малко на насладата от превъзходната игра на Торнтън, пренаписващ новозаветните истини за човека.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

4.7/5 - (3 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

3 thoughts on “Sling Blade/ Бръсначът (1996): Били Боб Торнтън – Президент, президент!

  1. Невероятен филм! Много добро и информативно ревю!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.