You Were Never Really Here – експлозивен Финикс под режисурата на Лин Рамзи

You Were Never Really Here е на Лин Рамзи(We Need to Talk About Kevin) Това което се набива на очи и уши от първо гледане е ударният саундтрак (Johny Greenwood, композитор и китарист на Radiohead, озвучил три филма Хоакин досега), минималистичната физическа игра от Финикс и артистичната камера и монтаж.
Сюжетът, по роман на Джонатан Еймс, е повече от семпъл – бивш военен живее отвъд закона, с майка си и кошмарите от миналото, когато е бил инструмент на правителството си. Изпълнява поръчки на бияч, детектив, каквото падне. Методите са брутални, като на човек изгубил отдавна смисълът да живее, затова и успешни.
Финикс демонстрира пред камерата енергията, с която Трент Резнър от NIN руши кийборди по лайвове.

Лин Рамзи не задълбава в подробности на персонажа, научаваме състоянието му в солови етюди на игра със смъртта и самотата. Поредната му поръчка е да измъкне от хватката на търговци на плът малолетно момиче, сенаторска дъщеря. Тя се оказва и личната му спасителна сламка.

Дотук казаното може и да звучи банално, но за Лин Рамзи е само повод за широкоформатни пейзажи на оглозганата, но още ранима душа на Джо/Хоакин, както бе за Харви Кайтел в Лошия Лейтенант на Ферара, например. Има визуални препратки към не един и два филма, открояващи са тези към Шофьор на такси, Олдбой, Drive, да, особено Drive.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.