Диктаторът (2012)- ултрасарказмът и иронията на Саша Барон Коен

the-dictator

Изолиран в собствените си представи за мегаломания и величие, фиктивен диктатор събрал чертите на всички познати ни такива пристига на камила в сърцето на злото- Ню Йорк, за среща на върха от ООН. Дясната му ръка (Бен Кингсли) обаче организира преврат и за срещата подготвя един от неговите двойници (отново Коен) , който е прост козар, живеещ с едничката цел да поеме куршум за господаря. Изпаднал в немилост и без власт, истинският диктатор започва работа във веган ресторант, който е и явка за политически активисти. Там се сблъсква с всичко, което ненавижда у американците – изопаченото разбиране за свобода и либералост, бодро афишираната мултикултурна търпимост и други подобни US продукти.
Диктаторът
показва един различен Саша Барон Коен. Ултрасарказмът и иронията естествено присъстват, хуморът е гротескен, минаващ отвъд всичко приемливо, но това са изразните средства  на ясно формулирана авторска позиция, сатирично осмиваща лицемерието и фалша на западната демокрация.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.