The Wild Hunt (2009) -мокрият сън на Ларс фон Tриер

The Wild Hunt (2009)

Спечелил три награди Сънданс,  драмата The Wild Hunt (2009) е дебют на Alexandre Franchi (режисьор и сценарист). И е истински шедьовър. В основата на експеримента с лимитите на човешката психика в The Wild Hunt, е историята на Mark Antony Krupa. Група увлечени по нордските обичай канадци си устройват вип селце, в което хореографията и викингският лайфстайл не допускат лигавщините на цивилизацията, а членовете на обществото са разделени на няколко постоянно враждуващи един с друг етноса, включително елфи.

The Wild Hunt

Балансът се съблюдава от жена с радиостанция, изпълняваща функцията на рефер. Героят на Ерик Магнусон-Ricky Mabe, влиза неканен, за да измъкне  обърканата си приятелка, лекомислено въвлечена в играта от неговият брат Бьорн Магнусон,  игран от самият Mark Antony Krupa.

Бьорн е воин със слава, основен претендент за кралското място и пълен неудачник в живота. Той решава да му помогне в любовното приключение на Ерик, като му налага порядките, езика и религията на своите съфанатици.

Преди искейпизмът и маниакалната  обсесия да добият епични пропорций и ескалиращите конфликти да излязат от контрол е любителската безобидна игра на ниво шекспирова драма. Границата, която ще прекосят всички, ще ги промени необратимо.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Поведението на всеки от героите е развито и илюстрирано със стряскащ реализъм. Развихрилата се 2D фантазия с гумените мечове, древният макияж и ритуалните жертвоприношения на “принцеси  катализира в кървав анти-романс.

The Wild Hunt е мокрият сън на Ларс фон Tриер. Напомня “Селото” на Шаямалан.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.