Miss Sloane (2016) – чудовищният по Гоя апетит за лична победа

Мис Слоун(2016)

За разлика от познатите филми за лобисти като Казино Джак и Thank You for Smoking Мис Слоун афишира безобразно жестокото острие на женската сила и интелект, поразяващо с охота политически цели в световен мащаб. Големите игри на власт, влияние и манипулации винаги са били обект на жарко любопитство, обикновено от най-потърпевшите от нас, тънещи в неведение и преяли с дезинформация.

С компресиран разказ за публичното сгромолясване на хибрид от женски пол, самообучил се да оцелява във всякакви политически климати Мис Слоун е добър пример за качествена интерпретация по горната тема.

Морално гъвкава в амплоато на политическиq хищник Елизабет Слоун Джесика Частейн (схрусква всеки кадър!) успява да изведе максимален брой от грозните цветове на войната. Зад безскрупулната фасада на ехиден conrol freak, естествено зее празнота и страх, жертвите на които са безчет. Харесва ми шекспировия размах в падението на антигероинята. Не е стилизиран комиксов характер, а високообразован легален продукт на своето време.

Конкретната рамка в която упражнява злия си гений е темата за легалното носене на оръжие от цивилни и свещената за американеца втора поправка от конституцията. От коя страна лобира Слоун няма никакво значение, от значение само само чудовищният по Гоя апетит за лична победа и неговите последици. Похарчена от самата себе си Слоун е неспособна, а и не иска да удържи радиацията, която излъчва – все ценни суровини за стойностна драма.

Разбира се, рискът от демонизиране на персонажа е умно балансиран от Джон Мадън с лаконични епизоди за произхода на емоционалната дисфункция. Тактиката на Слоун за възкръсване в края е в обичайната а този номер не го знаехте, нали-традиция. Това бие екстра адреналин и прави филма по секси, но не обогатява историята на госпо’ица Юлия, пардон Слоун.

Високооборотното темпо в диалога затруднява разбирането на естеството на всички машинации, както беше и в The Big Short, но това едва ли ще разочарова някого. Движенията на заден план с партии, конгресмени, бизнесмени, масмедии и пиар буболечки не разсейват, а наливат гориво към протагониста. Подкастът (винаги е приятно да видиш Джон Литгоу), ако ще и да е взел фамилия на Марк Стронг е с поддържащи функции.

Гардеробът със скелети на Джесика става все по масивен. Има от присъствието и хладното излъчване на Изабел Юпер. Ще й стискам палци на оскарите, не може да не вземе номинация за Мис Слоун.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Miss Sloane (2016) – чудовищният по Гоя апетит за лична победа

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.