Безупречен Майкъл Кейн в Get Carter (1971)

Get Carter

Get Carter e първият пълнометражен филм за Майк Xоджис  (Croupier , I’ll Sleep When I’m Dead ) , определен от сп. Total Films като крими номер 1 за всички времена на Острова.
Майкъл Кейн е истински самурай, в смисъла на Жан Пиер Мелвил – малословен, безкомпромисен, с безупречен стил както в обличането, така и в раздаването на крошета; отстояващ олдфешън кодекс на честа.

Get Carter

След като брат му загива в Нюкасъл при потулени от местната мафия обстоятелства, Картър- лондонски килър под наем, предприема командировка с една едничка цел. Азиатската  мималистичност в сцените с насилие отварят възприятията на зриятеля за психологическа интерпретация. Камерата е сурова, схватките брутални, без декоративни ефекти и сложни кинаджийски трикове.

Нямата буря върху физиономията на Кейн е предадена отблизо музикалната тема стои толкова добре, колкото Енио Мориконе в Имало едно време на запад.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Безупречен Майкъл Кейн в Get Carter (1971)

  1. Филм – еталон за британското кино . Има още един- Performance (1970). Но в него , Мик Джагър играе крайно неадекватно :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.