Бойна кръв (2011) – Том Харди отново с вдигнат гард

Warrior

Бойна кръв (2011)

Когато не слушаш сърцето си, караш другите да слушат юмрука ти. Бойна кръв дава шанс да видиш роля писана специално за Ник Нолти и да направиш нов поклон пред чудовищния Том Харди.

След фантастичната си роля в Бронсън, Том Харди отново е с вдигнат гард на боец тежка категория. В драмата на  Гавин О’Конър (Pride and Glory) той е Томи, избягал от Ирак морски пехотинец с проблематичен характер и рядък талант в откриването на неприятности, всичко наследено по бащина линия.

warrior

Алкохолизираният му баща Ник Нолти го подлага на усилени тренировки за турнир по смесени бойни изкуства, на върха на който, го чака по-малкият брат- Брендън-Джоел Едгъртън (Крал Артур).

Рингът става изповедалня, в който  всеки ъперкът отваря рана от миналото. Сянката на бащиния авторитет, мъжеството, еволюцията в семейната клетка, прошката, вътрешната борба и изкуплението са няколко от лесно откриваемите теми тук.

Warrior

Няма известен актьор днес, който да не е бил боксьор. С проста формула и архетипни ценности говорещи на универсален език, боксьорските проекти са едно от най-динамичните звена в Холивуд.

След Боецът с Марк Уолбърг и Кристиан Бейл, Бойна кръв е следващата умело хвърлена ръкавица. Наркотици, алкохол, разрушени връзки с близки – в житейския реквизит Нолти и Харди имат достатъчно горчив биграфичен материал за паметни роли и двамата ги правят точно такива.

Мнението ми споделя и Крис Нолън, който избра Харди, за да доразвие митологията на Батман във “Възходът на Черния рицар”.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Бойна кръв (2011) – Том Харди отново с вдигнат гард

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.