Очите на войната (2009)- да спасиш живот или да правиш кариера

Triage

Очите на войната (2009)

В  Triage  Марк Уолш/ Колин Фарел е ирландски военен фотограф oт края на 80-те. Докато дъблинчани смучат своя гинес, със своя колега и приятел Дейвид Марк обикаля най-конфликтните точки на земята.

Triage

Поредната им дестинация е Кюрдистан, адското място където двамата  отстрелват смъртта във упор: от войници, които се самоунищожават, до доктор, който застрелва тези на които не може да помогне. В крайна сметка двамата фотографи губят връзка. Колин Фарел се завръща травмиран от преживяното, с прогресираща психическа криза. Отчаяната Пас Вега вика дядо си от Испания, психиатър, работил по времето на Франко, специализирал се в терапията на убийци. В поредица от сеанси той предизвиква опасно слабеещият Марк да се пречисти от вината на пасивния наблюдател.

Да подадеш ръка и спасиш живот или да правиш кариера, снимайки чуждото нещастие е един от етичните въпроси, които Данис Танович (No Man’s Land) ребром поставя.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

1 thought on “Очите на войната (2009)- да спасиш живот или да правиш кариера

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.