Старецът и оръжието (2018)


Новият на Дейвид Лоури (Aint Them Bodies Saints, Призрачна история) е изцяло съобразен с творчеството на Робърт Редфорд. От началните титри, с шрифт от Буч Касиди и Сънданс Кид до самия финал се явява негов трибют. Историята за банда банкови обирджии на преклонна възраст е по истински случай, статия за който преди години привлича вниманието на Редфорд. Действието хваща апогеят на фамозното крю от осемдесетте.

Tom Waits

Редфорд/ Форест Тъкър е несломим, свободолюбив дух, собственик на рекорден брой бягства от затвори, включително легендарно такова с лодка самоделка от Сан Куентин. Редфорд доукрасява биото на прототипа с разбирането си за олдскул класа и стил. Неговият Форест е расов джентълмен, озадачаващ с аура на пълноценно щастие. Любимката ни от сериала Bloodline и Три жени Сиси Спейсък (грабнала Оскар в годината, в която и Редфорд) изглежда като да е идеалния партньор за романтичния нюанс. Темпото е подчертано тромаво, в унисон с естествения маниер на движение и лайфстайл на бандата. Особена радост е присъствието на Том Уейтс, този път с маалко повече от камео, както и на Дани Глоувър (не, не Чайлдиш Гамбино, другият Глоувър). Антагонист е дежурния (в най-добрия смисъл) за продукция на Лоури Кейси Афлек. Неговият флегматичен детектив има даже сцена , ала “Heat” с Форест.


The Old Man & the Gun / Старецът и оръжието (2018)

Освен че защитава популярна теза за свободата и ни прави видетели на мастерклас по актьорска игра, резултатът е симпатичен, тъжен като всеки друг реквием за една звезда, с която си отива цяла епоха от киното.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

5/5 - (1 vote)
4.50 avg. rating (92% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.