Reversal of Fortune (1990)

Преди трийсет и четири години, влюбените в публичните процеси щатски tv-лещояди определят процеса “Клаус фон Брюлов” за процес на века. По свидетелства на обкръжението му, действията на милионера са намерени за основна причина жена му, още по-безсрамно богатата Съни фон Брюлов, да изпадне във вегетативното състояние на мозъчна смърт. Мотивите са налице, още повече обществото ненавижда снобския имидж на аристократа. Трудно му е да го хареса и на Алан Дершовиц(Рон Силвър), поканен да обжалва присъдата на първа инстанция.

reversaloffortune

Аналитичните умения на адвоката намират и уличават обвинението в несъстоятелност, което води до втори, много по-шумен процес, повторно спечелен от Дершовиц. Съдебната сага го вдъхновява да напише книгата, която от своя страна  пък вдъхновява Барбет Шрьодер (Муха на бара) да стартира производството на Reversal of Fortune. Въпреки зрелищното оневиняване, моралната тежест остава върху фон Брюлов, но закачките на прототипа с Айрънс впоследствие не издават особени угризения на съвестта. Филмът включва само класни изпълнения- перманентно дрогирана и в депресия Глен Клоуз е с чудовищното покритие на Мерил Стрийп от “У дома през август”. Кога умишлено преиграни, кога под хладнокръвен контрол, двузначността в маниерите и езика носят заслужен Оскар за главна роля на Джеръми Айрънс.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.