Сър Йън Макелън в Г-н Холмс (2015)

Пенсиониран и уединен в имението си в Съсекс, Шерлок търси покой в разрешаването на случай с 30 годишна давност. Паметта му е фрагментарна и е изтласкала неудобни истини за този случай, но интуицията и нюхът са останали непокътнати. Готов да наследи детективската легенда, синът на неговата икономка замества доктор Уотсън.

Крими интригата е доволно заплетена, но отстъпва пред автотърсенето на хармония, баланс и примирие с природата, била тя човешка или не. Шерлок е представен като човек, опровергаващ с хумор наложилия се имидж за него.

m r holmes movie

Йън Макелън все едно цял живот е живял за ролята си в Г-н Холмс.  Това не пречи действието да се разгръща прекалено бавно, а седмица след прожекцията да си спомняш единствено костюмографията и удоволствието, което си изпитал от езика, дикцията и тембъра на Макелън в гениалния образ, създаден от Конан Дойл, в залеза на жизнения му път.

П.П
Силно препоръчвам да видите Макелън в римейка на The Dresser!

Заглавието е част от програмата на Киномания 2015

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.