Мери Шели (2017)

Oт Mary Shelley (2017) научаваш, че великото си произведение авторката написва едва 18 годишна и публикува анонимно, с предисловие от любовника си – известният английски поет Пърси Биш Шели (1792-1822) – по това време е немислимо неизвестен автор, камо ли жена да пробие току така. Тежкият й/им живот е представен изчерпателно – приятелството с другата лирическа звезда Лорд Байрон, търсещото скандала консервативно общество, материалната цена да бъдеш романтик.

Мери (1797-1851 )и Пърси са нещо като Сид и Нанси – естетически хулигани, мечтатели с гностическо отвращение от материалния свят.

не, това не е суагър на амфети или изпаднал от виар парти косплеър, а шибания поет и водещ английски романтик Джордж Гордън Байрон, ака лорд Байрон(1788-1824), автор на знаменитите поеми „Странстванията на Чайлд Харолд“ и „Дон Жуан“

Казват че ‘Gothic’ от 86-а припокривал изцяло темата и бил по-добър. Не знам, Дакота Фанинг ми се вижда прекрасна в трупането на контекст необходим за раждането на “Франкенщайн“, а и подадените посоки за интерпретация не са скучни. Генезисът на чудовищата е сама по себе си чудовищно интересна тема.

Ако си фен на Франкенщайн и искаш да ни покдрепиш- поръчай си тематичен тишърт от нас, branditi.com
Rate this post
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.